İmplant Tedavisi
İmplant, çene kemiğine yerleştirilen diş boşluğu olan bölgelere konulan özel titanyum vidadır. İmplant, gerek bir diş eksikliğinden veya bütün dişlerin eksikliği durumlarında uygulanabilmektedir.
İmplant, kaybettiğiniz dişin yerine doldurmak amaçlı çene kemeğinize yerleştirilen yapay diş köküdür. Dişini veya dişlerini kaybeden hastanın varolan dişlerine zarar vermeden implant diş ile beraber protez dişler ile desteklenmektedir.
Eskiden bir diş çekildiğinde köprü yapılıyordu yani aradan bir diş çekildi, dişin önünden ve arkasından birer diş aşındırılıyor ve 3 tane diş kaplanılıyor veya daha fazla diş çekildiyse daha fazla diş kaplanarak köprü yapılıyordu. Köprünün en büyük dezavantajı dişin önündeki ve arkasındaki yani boşluğun önündeki ve arkasındaki destek dişler aşındırılarak zarar görmesi ile uygulanıyor.
Dişler aslında kendini taşımak için yaratılmış. Diş kendinden büyük ağırlığı taşıdığı durumlarda yorulur hale geliyor bir süre sonra giderek yorulup dişin etrafında kemik eriyor veya o dişlerde aslında çekilecek hale gelebiliyor.
İmplant Diş tedavisi hangi Durumlarda uygulanır?
İmplant diş tedavisi, bir ve birden fazla diş eksikliğine uygulanabilmektedir. Estetik Diş hekimliği yöntemlerinden olması sebebi ile estetik kaygısı olan kişilerinde tercihidir.
Dikişsiz implant mümkünmüdür?
Diş çekimi ile çekim yapılan boşluğa kesi yapmaan aynı seans içerisinde implant yerleştirilerek yapılabilir.
İmplant Tedavisi sonrası ağız hijyeni Önemli!
implant yaptıran kişiler kesinlikle ağız hijyenine dikkat etmelidir.Düzenli olarak ağız bakımı işlemlerini uygulamalılar.
İmplant Diş Tedavisinin uzun ömürlü müdür?
Doğal diş bakımı yeterli olmaktadır ancak implantın ömrü açısından diş ipi kullanımı ve ağız duşu kullanılmasında da fayda vardır. Yaptırdığınız implantların uzun ömürlü olmasını istiyorsanız bakımını düzenli olarak yapmanız gerekmektedir.
İmplant Diş tedavisi Fiyatları
İmplant diş tedavisinin fiyatları, kullanılan malzeme, marka , kalitesine ve hastanın ihtiyacına göre değişiklik göstermektedir.
All on four tekniği 10 yıldan beri kullanılan ve bilimsel başarısı kanıtlanmış bir tekniktir. Teknikte 2 tane implant çenelerin arka bölgelerine 30 – 35 derecelik açıyla yerleştirilirken diğer 2 implant ön tarafa yerleştirilir. Alt çenede büyük azılar bölgesin de kemik eridiği zaman buradan geçen alt çene siniri (n.alveolaris inferior ) , üst çenede ise maksiller sinüsler bu bölgelere implant yapılmasına engel olurlar. Buralara implant yapmak için ileri cerrrahi tekniklere ihtiyaç duyulur ki bu da hasta için yaklaşık 1 yıllık tedavi süresi ve yüksek maliyet demektir. All on four tekniğinde ise bu anatomik engellerin önünde hastaya sabit bir protez yapılma şansını verir. Hastalar All on four tekniğinde sabah implantları yerleştirilip akşamları da geçici sabit protezlerine kavuşur. 3-4 ay sonra ise kalıcı esas protezleri yapılır. Bu süre sırasında hastalar hiç dişsiz yaşamazlar.
Tedavi Nasıl Yapılır ?
All on four tedavisinde tedavi öncesi hastalardan ölçü alınıp geçici protezleri hazırlanır. Lokal anestezi altında hastanın çekilecek dişleri varsa bunlar çekilerek implantları yerleştirilir. Hastalardan implantların üstünden ölçü alınarak yapılan geçici protezler bu implantlara uygulanır.
All On Four Sonrası
Hastaların verilen ilaçları düzenli kullanmaları ve birkaç gün sıcak yememeleri gerekir. All on four ile yapılan dental implant hastalarının geçici protez dönemlerinde hiç bir koşulda sert besinler yememeleri gerekir. Hastalar mutlaka yumuşak diyetle beslenmelidirler. Bunun nedeni diş imlantlarına gelen yükün azaltılmasıdır. 3 ay sonra yapılan kalıcı protezlerde normal besin tüketimine başlayabilirler.
Avantajları!
Hastalara ileri cerrrahi tekniklere ihtiyac duyulmadan aynı gün implant ve protezlerinin yapılmasıdır. Hastalar hareketli protezleri ile gelip aynı günün akşamı sabit protezleri ile evlerine giderler. Yapılan operasyonun sıkıntısı yara yerlerine herhangi bir baskı olmamasından dolayı çok azdır.
Neden?
All-on-four tedavi konsepti dişsiz ve yakında dişsiz olacak hastalara cerrahi operasyonla aynı günde 4 -6 implant üzerine sabit tam çene protetik restorasyonun yapıldığı tekniktir. Fonksiyon, estetik, tat, konuşma ve özgüveni dikkate alarak hasta memnuniyetini sağlar.
Tedavi Süresi Çok Kısa
Operasyon süresinin ve total tedavi süresinin en önemli avantajıdır. Arka bölge implantların açılı yerleştirilmesi kemik grefti ihtiyacını ve zaman kaybını önler.
Ekonomik
All-on-four tedavi kavramı sadece zaman kazandıran bir tedavi yöntemi değil, aynı zamanda tam dişsiz ve dişsiz kalacak hastalardaki geleneksel implant tedavi yöntemleri ile karşılaştırıldığında daha az maliyetli bir yöntemdir.
Zorlu Durumlarda Bile En İyi Sonuçlar
Arka bölge implantların açılandırılması ile daha uzun implantlar kullanılabilir. Bu yöntem kemik-implant temasını arttırır ve dikey kemik augmentasyonunu önler. Ek olarak, açılı yerleştirilen implantlar kemik kalitesi daha iyi olan ön bölgeden destek alırlar ve anatomik yapıların zarar görmesi de engellenmiş olur.
All On Six İmplant Tekniği
Kayıp dişler nedeniyle zorluk çeken kişiler genel olarak dental implant tedavilerinde çözüm ararlar. Dental implantlar doğal görünümlerin yanı sıra sağlam olması ve daha birçok avantajı nedeniyle sıkça tercih edilen bir tedavi yöntemidir. All On Six yöntemi ise tam dişsiz kişilerin çenelerine yerleştirilen 6 adet implantı ve bunların aynı gün diş protezine sabitlenmesini sağlayan bir tekniktir.
All On Six İmplant Tekniği Nedir?
All On Six yöntemi, tam dişsiz hastaların çenesine yerleştirilen 6 adet implant ve üzerine uygulanan hızlı ve etkili bir sabit protez tedavisidir.
Nasıl Uygulanır?
All On Six tekniğinin uygulanış şekli klasik implant tedavilerine benzerdir. Yapılan klinik ve radyolojik muayenelerle birlikte kişiden detaylı bir anamnez alınır. Tedaviye uygun bir plan çıkarıldıktan sonra lokal anestezi ya da tercihinize göre sedasyonla tedaviye başlanır.
Daha sonra kemik düzenlemeleri yapılır ve implantlar uygun pozisyonlarda yerleştirilir. Öncesinde hazırlanan geçici protez uyumlanır ve implantlar üzerine vidalanır. İmplantlar yaplıp geçici dişler takıldıktan ortalama 3 ay sonra daimi sabit protezler yapılır.
All On Six Tedavisinin Avantajları
- Blok kemik transferi gibi ileri cerrahi uygulamalara gerek duyulmaz
- Aynı gün, tek bir cerrahi işlem ile sabit diş protezi yapılabilir
- Kişiye özel planlama ile gülüş estetiği sağlanır
- Temizliği ve bakımı oldukça kolaydır
- Hareketli diş protezi kullanmayanlar için uygundur
- Güvenilir, hızlı ve düşük maliyetli bir tedavi yöntemidir
Kemik Tozları (Greft)
Yeniden kemik oluşturmak için kullanılan insan, hayvan veya sentetik kaynaklı partiküler ya da blok tarzındaki materyallerdir.
Kemik tozu uygulaması, diş eti hastalığı nedeniyle kök çevresinde oluşan kemik kayıplarının, diş çekimi sonrası çene kemiğinde yatay ve dikey yönde oluşan hacimsel kaybın tekrar kazandırılmasını sağlayan tedavi yöntemidir.
Dental implant yapılacak bölgedeki kemiğin yetersiz olduğu durumlarda sıkça kullanılır.
Kemik tozu tedavisi lokal anestezi ile uygulandığı için ağrısız bir işlemdir.
Sinüs Operasyonu (Sinus Lifting)
Sinüs lifting operasyonu üst çenedeki azılar bölgesinde, sıklıkla uzun süreli dişsizlik durumlarında görülen kemik yüksekliğinin implant uygulaması için yetersiz olduğu durumlarda uygulanan bir tedavi yöntemidir.
Burun çevresindeki kemiklerin içerisinde sinüs adı verilen hava boşlukları bulunur. Sinüslerin kafa ağırlığını azaltmak ve seslerin düzgün çıkmasını sağlamak gibi görevleri vardır.
Bu sinüsler, üst çenedeki azı dişlerinin erken dönem çekiminde veya uzun süreli dişsizlik durumunda aşağı doğru sarkmaya başlar. Bu nedenle implant uygulanabilmesi için yeterli kemik dokusu kalmaz. Dolayısıyla implantın boyu ve genişliği kadar kemik hacmi yaratmak için cerrahi bir müdahele gerekir. Bu müdahaleye de Sinüs Lifting adı verilir.
Sinüs tabanının yükseltildiği bu operasyon ile dental implant uygulaması için ilgili bölgede yeterli yeni kemik oluşumu gerçekleşir. Cerrahi işlem sonrasında müdahelenin yapıldığı bölgede yeterli kemik oluşumu için en az 5 ay beklenir ve implantlar yerleştirilerek tedavi tamamlanır.